Der er masser er vilde brombær at sanke rundt omkring i Danmark når det er sæson for brombærplukning i august og september måned, og måske du også har brombær i din have.
Du kan lave så mange lækre ting af brombær, udover bare at spise dem selvfølgelig, og en af de ting er en crumble kage med brombær. Crumble kager er nemme og super lækre at spise med en skefuld frem fraiche til.
Sommerdessert: brombærkage med crumbledej
Det er en dejlig brombærkage, der er en fantastisk sensommerdessert du kan lave til dig selv el. dit selskab.
Du skal ikke gøre noget ved de brombær du bruger, andet end at skylle dem, og bruger du brombær fra frost skal de være optøet. Så skal du bare smuldre en crumbledej over dem og smide det hele i ovnen. Se den komplette opskrift herunder:
Brombær crumble
Nem sensommerdessert med friske brombær og crumbledej. Serveres med creme fraiche.
Equipment
- 1 ovnfast fad
- 1 skål
- 1 dørslag
Ingredienser
- 300 g brombær
- 1 dl hvedemel
- ½ dl sukker
- ½ dl havregryn
- ½ dl mandler
- 50 g smør
- 4 spsk creme fraiche tilbehør
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200℃ og skyl brombær i et dørslag.
- Hak mandlerne.
- Bland mandler, sukker, havregryn og smør i en skål. Brug fingrene til at blande dejen med. Den skal ikke være sammenhængende, da den alligevel skal smuldres udover brombær, men godt blandet skal den være.
- Fordel brombær i et lille ovnfast fad og smuldre dejen udover brombærerne.
- Placér fadet midt i ovnen og bag i 25 min. og til crumbledejen er blevet brun.
- Servér i portioner med en spsk. creme fraiche til.
Noter
Brug helst friske brombær, men frosne brombær kan også bruges. Bruger du frosne brombær vil jeg anbefale at drysse lidt sukker udover brombærerne inden du smuldre din crumble over.