Vi elsker at lave opskrifter med ting der er i sæson, og selvom vi ikke har nogen have, så har vi familie med haver, der har forskellige frugter og grøntsager.
Du har måske set vores brombærcrumble med brombær fra “egen” have, dette er så en æblecrumble med æbler fra “egen” høst, vi har nemlig fået en ordentlig gang æbler fra vores forældres haver.
Det er samme crumbledej vi bruger til vores æblecrumble, men vi tilføjer alligevel en smaggiver der passer æbler utroligt godt.

Æblecrumble
Equipment
- 1 ovnfast fad
- 1 skål
- 1 Skærebræt
- 1 Kniv
Ingredienser
- 2½ stk æbler
- 1 tsk kanel
- 1 dl hvedemel
- ½ dl sukker
- ½ dl havregryn
- ½ dl mandler
- 50 g smør
- 4 spsk creme fraiche til servering
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200℃ og skræl æblerne. Smag på æblerne så du ved om de er til den sure side.
- Hak mandlerne.
- Bland mandler, sukker, havregryn, mel og smør i en skål. Brug fingrene til at blande dejen med. Den skal ikke være sammenhængende, da den alligevel skal smuldres udover brombær, men godt blandet skal den være.
- Skær æblerne i små tern.
- Placér æblerne i bunden af et ovnfast fad. Hvis æblerne var til det sure side da du smagte på dem, så drys en tsk. sukker udover dem. Drys herefter en tsk. kanel udover dem.
- Nu skal du smuldre crumbledejen udover æblerne.
- Placér fadet midt i ovnen og bag i 25 min. og til crumbledejen er blevet brun.
- Servér i portioner med en spsk. creme fraiche til.
Noter
En hurtig æble crumble med kanel og havregryn
I vores crumbledej er der havregryn, som fungerer rigtig godt i sådan en kagedej med smør. Det giver også en lidt grovere crumbledej end hvis man kun bruger f.eks. meltyper.
Derudover har vi valgt at tilføje lidt kanel, fordi kanel bare passer rigtig godt til æble. Hvis du synes det gør stemningen lidt for julet, så kan du bare udelade det af opskriften.
Sidst men ikke mindst, så er ideen med vores crumbledej at du skal kunne lave den hurtigt. Dette er derfor også en hurtigt opskrift på æblecrumble og den tager kun ca. 10 minutter at tilberede. Det der tager tid er den tid den skal have i ovnen.