En børneburger skal være simpel, så der ikke bliver for mange komplekse smagsnuancer at tage stilling til, børnene skal helst også kunne se hvad der er i den.
Derudover må en børneburger gerne være nem, så børnene selv kan være med til at lave den.
Det er denne børneburger. Det var den burger jeg altid selv skulle have da jeg var barn, og nu er mine børn også blevet vilde med den.
Et godt tip, hvis du laver burgeren, det er at samle den og servere den samlet på bordet, da min erfaring siger mig at hvis de selv skal i gang med det ved bordet, så gider de ikke have det ene og det anden i burgeren.

Børneburger med kød
Simpel børneburger med oksekødsbøffer (økologisk) i en lækker brioche bolle med ketchup som eneste dressing – så er det simpelt som børn kan lide det.
Equipment
- 1 stegepande
Ingredienser
- 1 pk økologisk hakket oksekød
- 1 pk burgerboller brioche
- 1 ½ agurk
- 4 spsk ristede løg
- 4 spsk ketchup
Sådan gør du
- Tænd oven til at varme burgerbollerne i.
- Start med at dele det hakkede oksekød i seks lige store dele, og form det til bøffer. Hvis du foretrækker det, kan du nøjes med fire bøffer, så de bliver lidt større.
- Opvarm en god sjat olie i en pande på ca. 7 ud af 9 varme. Når panden er varm læg bøfferne på. Det skal gerne syde når du lægger dem på.
- Kværn salt og peber ud over bøfferne. Steg dem i 3 min. på den side og vend dem om, så steg dem i 3 min. på den anden side og sluk for panden.
- Mens bøfferne steger færdig kan du skære burgerbollerne over og putte dem i ovnen. Det er op til dig om de skal varmes på alle sider, eller du vil holde dem lukket, for at bevare en blød bolle i midten.
- Skær agurken i skiver.
- Når bollerne er færdige tag dem ud af ovnen, og fordel ketchup på både over og under bollen.
- Hæld dernæst ristede løg på underbollen, og placér agurkeskiver ovenpå (4-6 stk.
- Put bøffen ovenpå som det sidste og luk bollen. Nu er din børneburger klar til at blive serveret, og min erfaring er at den vil falde i de fleste børns smag.