Pasta med cremet broccolisauce

Alle elsker pasta og pasta i sauce er endnu mere lækkert. Her finder ud opskriften på en lækker grøn broccolisauce til spaghetti el. pasta.

Broccolicreme

Konsistensen af denne broccolisovs bliver mere som en creme el. puré, hvorfor man godt kan kalde det en broccolicreme.

Den bliver meget tyk i det, men klæber også mere til pastaen, så man rent faktisk får en del sauce op sammen med pastaen el. spaghettien.

Tip: tilfør ekstra smag

Denne pasta broccoli sauce smager meget af broccoli, og også basilikum og hvidløg, hvilket nogle vil synes er dejligt, men man kan også tilføre den mere smag.

Du kan med fordel tilsætte en boullionterning (grøntsagsboullion), det giver lidt nuanceret og kraftig smag til retten.

Spaghetti med broccolisauce

Pasta i broccolisauce

Frisk og sund pasta der nemt kan lave i store mængder, så der også er til dagen efter. Det er en god idé at finde alt udstyr og alle ingredienser frem inden du går i gang med at lave maden.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad, Hovedret
Antal 4 personer

Equipment

  • 2 gryder
  • 1 pande
  • 1 dørslag
  • 1 rivejern
  • 1 hvidløgspresser
  • 1 stavblender

Ingredienser
  

  • 1 stk broccoli
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 håndfuld parmesanost
  • 1 skorpe parmesanost
  • 1 stk citron
  • 2 dl pastavand
  • 2 dl fløde
  • 300 g pasta el. spaghetti
  • olivenolie
  • salt

Sådan gør du
 

  • Start med at putte vand i de to gryder (en til pasta og en til broccoli) og sæt dem i kog, og skyl broccoli.
  • Mens vandet varmer op i gryderne skal du skære broccolibuketten fra staven (du kan også bruge den til at lave en større portion ellers gem den til smoothie el. anden ret) og hak broccolien groft.
  • Når vandet koger i de to gryder, skal du tilsætte en tsk. salt til den ene gryde, og putte pasta/spaghetti i den. Lad den koge til pastaen er næsten færd.
  • I den anden gryde skal du putte al broccolien ned i, og koge i 5 min.
  • Mens broccolien koger færdig skal du klargøre en pande med 2 spsk. olivenolie. Pil og pres hvidløg direkte på panden og tænd for blusset på middel varme.
  • Pluk en håndfuld frisk basilikum og riv en håndfuld parmesanost på et rivejern, samt skær skorpen af parmesanen.
  • Tag broccolien af blusset og hæld vandet fra. Tilsæt 2 dl pastavand fra gryden med pasta, basilikum og blend broccolien med pastavand og basilikum. HUSK at holde øje med pastaen.
  • Når hvidløg begynder at dufte kan du hælde den blendede broccoli over på panden og stege med i et par minutter.
  • Tilsæt nu fløde, saft af en citron og parmesanskorpen og lad det simre i 10 min. BONUSTIP: synes du saucen har for lidt smag, kan du tilsætte en grøntsagsboullionterning.
  • Når pastaen er kogt til lige før al dente, og altså stadig har lidt bid tilbage, så tag den af blusset og hæld vandet fra. Gem evt. lidt pastavand til justering af konsistensen på broccolisaucen. Skyl pastaen med kold vand og sæt til side.
  • Når broccolisaucen har simret i 10 min. smag til med salt og peber og tilsæt pastaen.
  • Varm op og servér.
Keyword broccoli, pasta, pastasauce, spaghetti

Cremet broccoli pasta

Pasta med broccoli og fløde

Pasta med broccolisovs

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering