Havregrød er en af de simpleste, men også mest spiste grødtyper her i Danmark. Det er blandt andet fordi vi elsker havregryn, men også fordi det er nemt at lave.
Selvom det er en simpel ret, en simpel grød, så er der mange måder – variationer – at lave den på. Den du bliver præsenteret for her, er en af de nemmeste og billigste måder at lave havregrød på, nemlig havregrød med vand.
Havregrød i gryde
Jeg laver altså havregrød i gryde, og det tager ca. 10 min. Du kan lave rigtig hurtig havregrød i mikrobølgeovnen, hvis du har meget travlt.
Personligt synes jeg at havregrøden får en mere grødagtig konsistens når man laver den i gryde, end når man laver den i mikrobølgeovn. Det er som om den ekstra tid får grynene til at bløde lidt mere op, og dermed opnå en bedre konsistens.
Havregrød med vand
Equipment
- 1 kasserolle
- 1 decilitermål
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1,5 dl vand
- salt
- kanel
- 2 stk frisk frugt
- æblemos
Sådan gør du
- Bland havregryn, vand og salt svarende til hvad der kan være mellem to-tre fingerspidser, i en lille gryde.
- Tænd for blusset på middelvarme. Ved et blus der går op til 9, stil det da på 5. Rør jævnligt rundt i havregrøden til den koger og har den ønskede konsistens. Den skal stå over blus i ca. 8 min.
- Tag af blus og hæld over i en tallerken ligeså snart den er færdig.
- Drys med kanel og frisk frugt. På billedet herover er der brugt kanel, 1/2 donutfersken og 1/2 banan, samt 2 spsk. æblemos som topping pr. portion. Opskriften på havregrød er til 2 personer.
Havregrød med grovvalsede el. finvalsede havregryn?
Personligt bruger vi altid grovvalsede havregryn herhjemme, men du kan ligeså godt bruge finvalsede havregryn. Smagsmæssigt er der ikke den store forskel.
Der bliver derimod forskel på konsistensen, hvor en havregrød med finvalsede havregryn bliver mere tyktflydende og ensartet, og en havregrød med grovvalsede havregryn bliver mere fast og med lidt mere bid i.
Hvordan laver man havregrød med vand?