Smuldrekage el. crumble kage er en super nem og lækker med at lave kage på. Selve dejen skal bare blandes, og så skal den smuldres ud over en kompot el. noget frugt i et fad.
Der er mange måde at lave smuldredej (crumbledej) på, og du kan faktisk nemt lave den af de ting du allerede har i køkkenet. Denne crumbledej opskrift kan du bruge til de fleste crumble kager.
Allround smuldredej (crumbledej)
Equipment
- 1 skål
Ingredienser
- 1 dl hvedemel
- ½ dl mandler
- ½ dl sukker
- ½ dl havregryn
- 25 g smør
Sådan gør du
- Skær 25 gram smør ud af en blok. Del den i mindre stykket og put dem i en skål, så smøret har tid til at bløde lidt op.
- Hak en halv dl mandler, og tilsæt dem til skålen.
- Tilsæt resten af ingredienserne til skålen, og massér dem sammen til alt er godt blandet.
- Nu er smuldredejen klar til at blive lagt over noget frugt og blive smidt i ovnen. Den skal have ca. 25 min. i ovnen ved 200℃.
Noter
Frugt med smuldredej giver lækre crumblekager
Crumblekager er nogle af de nemmeste kager man kan lave, og en smuldredej smager fantastisk sammen med frugt. Du kan i princippet bruge alle slags frugt, lige fra pærer til ananas til hindbær og resultatet vil være rigtig godt.
Den søde crispy crumbledej i kombination med den friske og syrlige frugt/bær smag er bare en kombination der fungerer godt.
Her på siden har vi opskrifter på flere forskellige crumblekager, f.eks. brombær crumble og æble crumble, det er ikke altid vi bruger den samme opskrift på på smuldredejen, men den opskrift du finder her kan du i princippet bruge til alle crumblekager.
Smuldredejens ingredienser
Smuldredej kan indeholde mange forskellige ingredienser, men hovedingredienserne i denne smuldredej er havregryn og mandler. Begge dele giver masser af smag og tekstur til smulredejen.
Udover disse to hovedingredienser er der nogle basisingredienser der næsten altid er i en smuldredej det er typsik mel, sukker og smør der er i en klassisk smuldredej.
Disse ingredienser bliver af og til erstattet hvis man ønsker at lave en vegansk smuldredej, glutenfri smuldredej eller en smuldredej med mindre sukker i.