Nem og hurtig pizzadej med hvedemel

Det nemmeste og hurtigste er selvfølgeligt at købe en færdiglavet pizzadej el. pizzabund i supermarkedet, men det er aldrig det bedste – hvis du spørger mig. For selvom der er gode færdige pizzabunde, så bliver de aldrig overgået af den hjemmelavede, friskbagte pizzabund.

Der findes utallige måder at lave en god pizzadej på, men med 3 børn der skal mættes og en hverdag med andre gøremål, så skal det nogle gange vare være nemt og hurtigt – og billigt for den sags skyld.

Her får du opskriften på den pizzadej jeg laver i langt de fleste tilfælde, med meget få ingredienser: gær, salt, vand, hvedemel og olivenolie (kan erstattes af vand el. anden neutral madolie).

Nem pizzadej konsistens

Nem og hurtig pizzadej med hvedemel

Forb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4

Equipment

  • 1 Stor Margreteskål
  • 1 Røremaskine/håndmixer

Ingredienser
  

  • 1/2 pk gær
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivenolie kan erstattet med vand el. smagsneutral madolie
  • 5 dl lunkent vand vigtigt det ikke er for koldt, da dejen så skal have længere hævetid
  • 900 gram hvedemel

Sådan gør du
 

  • Opløs gær med salt og evt. lidt vand i den store Margreteskål. Massér gæren med en gaffel og rør den godt ud.
  • Når opløst, tilsæt resten af vandet og olivenolien.
  • Klargør din håndmixer/røremaskine og tilsæt halvdelen af melen til skålen. Når det er rørt ud, tilsæt halvdelen af den resterende mel og rør ud. Bland resten af melen i. Hold evt. lidt igen med den sidste fjerdedel af melet, så din dej ikke bliver for hård.
  • Når pizzadejen er blandet godt sammen skal du samle den så godt som muligt som en kugle midt i skålen, og drys lidt mel over den. Tildæk med et viskestykke og stil den et sted med min. stuetemperatur til hævning i en time.
Keyword dej, pizza, pizzabund, pizzadej

Nok til frokost dagene efter

Jeg elsker at lave pizza, og når jeg gør det laver jeg stort set altid for mange, for det er så lækkert at have til dagen efter. Derfor laver jeg altid mellem 4-6 bradepander med pizza.

Denne opskrift er til fire bradepander med pizza. Du kan altså skalerer ned hvis du syntes det er for meget til dig/din familie. Omvendt kan du også skalerer op hvis du har teenagere i huset eller en sulten familie.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering