Der er ikke meget der går bedre til grillet pølser om sommeren end kartoffelsalat. Her får du en nem grundopskrift på kartoffelsalat med ingredienser de fleste bryder sig om.
Kender i det når lysten til et eller andet bestemt mad pludselig opstår? Helt sikkert, sådan fik jeg det med kartoffelsalat denne sommer, en pludselig lyst til kartoffelsalat og grillpølser – med ost, selvfølgelig.
Kold dansk kartoffelsalat
Jeg slog derfor en opskrift op på kartoffelsalat for at få lidt inspiration, og fandt en opskrift jeg fulgte mere eller mindre. Den største overraskelse jeg fik ved at lave kartoffelsalat, var hvor nemt det var at lave, i forhold til hvor godt det smager.
Over sommeren fik jeg lavet kartoffelsalat flere gange i forskellige variationer, og ikke en har været bedre end den anden, til gengæld er det sjovt at man kan lave det på forskellige måder, få forskellig smag, men at det stadig smager lige godt på hver sin måde.
Denne opskrift på kartoffelsalat er meget simpel med creme fraiche, sennep og tre forskellige krydderier. Den er frisk, og med en let creme fraiche, kan man også nemt lave den kalorielet. Jeg vil dog anbefale at du bruger 18% creme fraiche.
Nem og lækker kartoffelsalat
Equipment
- 1 Gryde
- 1 Salatskål
- 1 Skærebræt
- 1 Kniv
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 100 spsk creme fraiche
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld purløg
- 1 stk forårsløg
- 1 spsk sennep
- salt
- peber
Sådan gør du
- Sæt en gryde med vand over til den kommer i kog.
- Start med at at skyl kartoflerne og skær/skræl evt. kedelige dele af kartoflerne. Skær kartoflerne i mundrette tern.
- Tilføj kartofler til gryden med vand og kog til møre (ca. 15 min.)
- Imens kartoflerne koger kan du begynde at hakke en håndfuld persille og purløg fint, samt et forårsløg.
- Blandt hakkede grøntsager/krydderier i en stor salatskål og tilsæt creme fraiche og sennep. Smag til med salt og peber. Når du har den ønskede smag stil den på køl.
- Når kartofler er færdigkogte skal de tages af blusset, vandet sies fra og kartoflerne skylles med koldt vand. Lad dem dryppe lidt af og stil dem på en tallerken i køleskabet for hurtig afkøling.
- Når kartoflerne er kolde blandes de med dressingen, smag evt. til igen med salt og peber.