Sundt kerneknækbrød med havregryn

Knækbrød kan man købe i dyre domme i supermarkedet, men det er der faktisk ingen grund til, for det er noget af det nemmest at lave selv – og det er både sundt og smager godt.

De fleste kan lave knækbrød med ingredienser de allerede har i køkkenet, hvis du har kerner og mel er du nemlig meget af vejen. Til dette knækbrød skal du bruge en masser kerner, mel, havregryn, vand og olie, og det tager kun lige omkring 30 min. at lave det.

Sundt knækbrød med kerner

Sundt kerneknækbrød med havregryn

Tilb. tid 17 minutter
Ret Bagværk, Brød, Snack
Antal 2 bradepander

Equipment

  • 1 stor skål
  • 2 bradepander
  • 1 grydeske
  • 2 ark bagepapir
  • 1 skarp kniv

Ingredienser
  

  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1/2 dl chiafrø
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl vand
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på almindelig ovn 200 grader. Klargør to bradepander med bagepapir.
  • Bland alle ingredienserne i en stor skål.
  • Fordel knækbrødsmassen i to lige store klumper på hver bradepande og smør den ud så den er ca. 1 cm tyk. Skær passende stykker med en skarp kniv gennem knækbrødsdejen så det bliver nemmere at dele den i stykket når det er færdigbagt.
  • Bag en bradepande ad gangen i ca. 17 min. el. til knækbrødet er lysebrunt.
  • Tag ud ad ovnen og placer på en rist. Lad det køle af. Knæk det i stykket og opbevar det i en lufttæt beholder.
Keyword kerneknækbrød, knækbrød

Hjemmetlavet økologisk knækbrød med kerner

Du bestemmer selv om dit knækbrød skal være økologisk el. ikke, du skal bare købe økologiske råvarer. Køber du alle dine kerner, mel og olie økologisk, så kan du lave dette knækbrød 100% økologisk og uden alverdens tilsætningsstoffer.

Det giver ro i maven at kunne spise sådan et knækbrød selv, og lade ens børn spise løs af det som eftermiddagssnack.

Nogle kerner kan være meget dyre når de er økologiske, så du kan også vælge at lave knækbrødet delvist økologisk.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering