Lynsyltede rødløg

Syltede rødløg er lækkert i sandwich og burger, men det er ikke altid man har syltede rødløg. Til gengæld har mange rødløg liggende i grøntsagsskuffen i køleskabet, og så kan du hurtigt selv lave hjemmelavet syltede rødløg.

Det er ikke “rigtige” syltede rødløg, men lynsyltede rødløg og det før nogenlunde samme smag. Herhjemme bruges det altid til halloumi burger, men er også godt i en wrap el. sandwich.

Lynsyltede rødløg

Lynsyltede rødløg

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Antal 1 portion

Equipment

  • 1 lille gryde
  • 1 skål

Ingredienser
  

  • 1 stk rødløg
  • 1 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk hvidvinseddike æblecidereddike kan også bruges

Sådan gør du
 

  • Start med at pil rødløget og dele det på langs. Skær det i tynde halve skiver.
  • Bland vand, eddike og sukker i en gryde og varm op ind til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt rødløg og kog i 5 min. hvorefter du tager rødløgene opad gryden med en gaffel, så du får så lidt væske med som muligt. Put det over i en skål hvor det kan stå og køle af.
  • (valgfrit) Lad væsken i gryden koge videre i ca. 10 min. til den er reduceret til en tyk sirup. Denne sirup kan du bruge til at hælde udover rødløgende inden du serverer dem/bruger dem. Du kan også bruge siruppen til at lave en lille salat med rødløgene el. til at hælde over en poke bowl med rødløg i.
Keyword løg, rødløg, syltede

Syltede rødløg med hvidvinseddike el. æblecidereddike?

Det gør ikke den store forskel om du bruger det ene eller det andet, for mig handler det mest om hvad jeg har på lager i køkkenskabet. Har jeg ikke det ene så bruger jeg det andet.

Det er heller ikke sikkert at du har hvidvinseddike, som jeg har brugt i denne opskrift, men så kan du bruge æblecidereddike, hvis du har det.

Har du ingen af delene og skal ud og købe ind til det, så vil jeg også sige at det er lige meget hvad du køber. Du kan bruge begge dele i f.eks. salatdressinger el. til andre syltede lækkerier.

Ved du at du ikke kommer til at bruge det så tit, så vil jeg anbefale at du køber hvidvinseddike, da det fås i mindre flasker end æblecidereddike. Husk begge dele kan holde sig lang tid, så du kan sagtens have det stående og det er altid godt at lynsylte med.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering