Du kan bruge laksemousse (eller laksesalat) til mange forskellige måltider. Det fungerer godt til tapas, frokost rugbrødsmadder, et hurtigt mellemmåltid eller som forret på ristet rugbrød eller franskbrød.

Laksemousse
Lækker cremet hjemmelavet laksemousse af varmrøget laksefilet
Equipment
- 1 skål
Ingredienser
- 1 stk varmrøget laksefilet
- 4 spsk creme fraiche
- 1 spsk mayo
- 1 bdt purløg
- 1 bdt persille
- 1 bdt dild
- ½ stk citron
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at pil den varmrøget laks af skindet og trevl den godt op i mindre stykker i skålen.
- Hak purløg og dild, og tilsæt til skålen.
- Tilsæt resten af ingredienserne; creme fraiche, mayo, citron og peber. Vent med salt og persille. Rør det godt sammen.
- Smag til med salt, og server med friskhakket persille på rugbrød (evt. ristet).
Noter
Du behøver ikke låse dig fast på de krydderurter jeg nævner her. Du kan nøjes med en af dem, du kan også hakke dem alle og putte i laksesalaten.
Purløg er dog uundværlig, hvis du spørger mig, men hver har sin smag. Du kan også eksperimentere med andre krydderurter.
Laksemousse sandwich
Du kan også bruge laksemousse til en lækker hjemmelavet sandwich.
Vi har også brugt denne laksemousse opskrift til en sandwich lavet af flute, ikke med andet en frisk salat og avocado i.
Det er genialt til madpakke sandwich og meget billigere end at købe en sandwich med laksemousse hos Lagkagehuset.