Kødsovs med grøntsager

Billigere, sundere og mere mættende kødsovs. Det er hvad du får hvis du laver en kødsovs med knapt så meget kød og masser af grøntsager.

Hemmeligheden bag en god kødsovs er at der skal være masser af smag fra mange forskellige ingredienser og krydderier, og så er det sådan set lige meget om der meget, lidt el. ingen kød i den. Kød giver selvfølgelig en smag der er svær at erstatte en-til-en, så derfor kan jeg godt lide at der er lidt kød i.

Til pasta el. spaghetti med kødsovs

Opskriften på denne kødsovs er tiltænkt en klassisk Pasta K el. spaghetti bolognese, men bare med flere grøntsager og mindre kød.

Prikken over i’et når du serverer denne kødsovs ovenpå pasta, er at toppe den med lækkert fint- og friskrevet parmesanost – parmigiano reggiano.

Pasta med kødsovs med masser grøntsager i

Kødsovs med grøntsager

Kødsovs med masser af grøntsager til pasta eller spaghetti kogt al dente.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Antal 4 personer

Equipment

  • 1 Gryde
  • 1 grydeske
  • 1 grøntsagskniv
  • 1 hvidløgspresser

Ingredienser
  

  • 200 gram hakket oksekød
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk squash/courgette lille
  • 1 stk gulerod
  • 1 stk peberfrugt
  • 3 stk soltørrede tomater
  • 1 terning grøntsagsboullion
  • 15 blade basilikum
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 ds hakket tomater
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk paprika
  • 1/2 tsk kanel
  • olivenolie
  • fintrevet parmesanost topping
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Hak løg og hvidløg fint og læg til side.
  • Riv squash og gulerod groft. Hak peberfrugt i små tern, og hak soltørrede tomater og basilikum fint.
  • Svits løg og hvidløg i en gryde med olivenolie. Tilsæt herefter hakket oksekød og steg til det er brunt.
  • Put de resterende revet og hakkede grøntsager i gryden og steg et par minutter, hvorefter du kan tilsætte tomatpuré, hakkede tomater, oregano, paprika og kanel.
  • Til sidst skal du opløse grøntsagsboullion i kødsovsen el. lidt vand ved siden af. Lad simre i 15 min. Smag til med salt og peber inden du serverer.
  • Server med pasta kogt al dente og brug parmesan og et par basilikum blade som topping.
Keyword grøntsager, kødsovs, oksekød

Pasta med kødsovs og grøntsager

Du skal ikke se denne opskrift som facitlisten på en pasta med kødsovs og grøntsager, men mere som en god skabelon, hvor du selv har mulighed for at komme med indflydelse på det endelige resultat.

Det grøntsager der er valgt til denne kødsovs er ikke nødvendigvis dem du skal bruge. Hvis du ikke er til squash, så kan du erstatte det med aubergine el. broccoli. Ligesom du kan putte flere grøntsager i – eller færre, men flere af nogle bestemte grøntsager.

Herunder er en liste med andre grøntsager der er lækre at putte i kødsovs:

  • Broccoli
  • Champignon (eller andre svampe)
  • Aubergine
  • Spinat
  • Tomater

Der er også nogle grøntsager du godt kan putte i, men som ændre oplevelse af kødsovsen markant, så det måske ikke rigtig minder om en kødsovs mere, eksempelvis:

  • Kartofler
  • Blomkål
  • Bladselleri
  • Knoldselleri

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering