Er du på udkig efter en vegetarpizza, så er kartoffelpizza en klassiker. Denne kartoffelpizza er meget simpel at lave og smager superlækkert, vi laver den næsten hver gang vi laver pizza.
Du skal bruge en pizzadej el. pizzabund til at lave pizzaen, du kan sagtens bruge en færdiglavet bund, men jeg anbefaler selvfølgelig vores nemme pizzadej opskrift.
Kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin
Denne opskrift forudsætter at du har en pizzadej. Du kan købe en færdig pizzadej el. se vores opskrift på nem og hurtig pizzadej.
Ingredienser
- 1 stk pizzadej færdiglavet el. hjemmelavet
- 5 stk kartofler
- 2/3 pk mascarpone ca. 170 gram
- 1 stk mozzarella kugle revet mozzarella kan også bruges
- 1 håndfuld frisk rosmarin til nød kan tørret rosmarin bruges, men jeg anbefaler det ikke
- 1 håndfuld fintrevet parmesan
- salt
Sådan gør du
- Start med at tænde og få opvarmet ovnen til min. 250 grader varmluft.
- Når ovnen er varm, bag da bunden i ovnen i ca. 5 min. til overfladen bliver lidt lysebrun og sprød.
- I mellemtiden pluk en god håndfuld rosmarin af grenene, skræl og skær kartoflerne i tynde skiver, riv en god håndfuld parmesan ost og dræn væsken fra mozzarellakuglen.
- Når pizzabunden er blevet varmet i ovnen, tag den ud og fordel 2/3 del af en pakke mascarpone på bunden, smør den gerne ud med en dejskraber el. palet, så den bliver ligeligt fordelt.
- Fordel den tynde kartoffelskiver over hele pizzabunden i et lag. Drys rosmarinen udover kartoflerne – rigeligt med rosmarin.
- Nu mangler du kun osten, og først skal mozzarellakuglen smuldres udover pizzaen, dernæst skal parmesanosten fordeles, og til sidst plejer jeg at kværne en lille smule salt udover hele pizzaen, da den godt kan mangle det for at have balance i smagen.
- Bag pizza I ovnen i ca. 8-10 min. el. til du synes den ser færdig ud.
Noter
Vi har eksperimenteret med hvor meget mascarpone der skal på en bradepandestørrelse kartoffelpizza, og er kommet frem til at 2/3 af en bøtte mascarpone på 250 gram er passende.
En halv pakke er for lidt, og pizzaen bliver for tør. En hel pakke er lækkert nok, men man får en meget fed pizza, og det føles lidt som om den drukner i mascarpone.
Det betyder at en pakke mascarpone rækker til præcis halvanden pizza med kartoffel, derfor laver vi altid halvanden kartoffelpizza når vi laver pizza.