Dette er en vidunderlig snack og så er den super nem at lave. Disse skønne oliventapenade snegle kan bruges til tapas, appetizer, som alternativ til chips eller i madpakken.
I denne opskrift bruger vi bare en færdiglavet fersk butterdej fra supermarkedet, men laver vores egen oliventapenade. Oliventapenade er meget simpelt at lave, og kombineret med den færdige butterdej, er dette en opskrift alle kan være med på.
Du kan også sagtens lave den egen butterdej, men så bliver det straks en mere tidskrævende opskrift.
Oliventapenade-snegle
Equipment
- 1 stavblender
- 1 bradepande
- 1 ark bagepapir
Ingredienser
- 1 glas oliven ca. 140 gram drænet
- 2 tsk kapers
- 1/2 dl olivenolie
- 1 stk butterdej
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader og klargør en bageplade med bagepapir el. brug bagepapiret fra den færdige butterdej.
- Put oliven, kapers og olivenolie i en skål og blend det til en ensartet masse. Smag til med salt og peber.
- Fordel oliventapenaden på butterdejen, efterlad et par cm bart stykke i den ende hvor du slutter sammenrulningen, så du kan lukke dejen ordenligt. Rul den sammen og skær snegle (1-2 cm tykke) ud af rullen, ca. 20-25 styk.
- Bag sneglene i ovnen i ca. 15 min. el. til dejen er lysebrun og sprød.