Halloumi er langt fra et Dansk produkt, men det har hurtigt fundet sin plads på hylderne i de Danske supermarkeder i løbet af de seneste år, da vi danskere generelt er glade for ost – og halloumi er jo et osteprodukt, også kendt som grillost.
Det smukke ved halloumi er at du ikke behøver at gøre alt muligt ved det, inden du steger det. Det har sin helt naturlige fede og salte smag, der nok skal gøre at det fungerer til din ret med halloumi.
Men er man lidt en connaisseur, så vil man også gerne variere måden halloumi tilberedes på, og her får du en idé til hvordan du kan gøre din stegte halloumi endnu mere lækker.
Halloumi tilberedning
Halloumi, der også er kendt som grillost, kan tilberedes både på grill og pande og er et godt vegetarisk alternativ til pølser og bøffer.
I Danmark hvor det er begrænset hvor meget af året vi kan grille udenfor, har vi brug for en god måde at tilberede halloumi på en stegepande på.
Denne opskrift på marineret halloumi og med ingredienser de fleste altid har til rådighed i deres køkken. Du skal kun bruger halloumi, olivenolie, hvidløg og oregano, og det giver en fantastisk smag til halloumi.
Marineret halloumi
Equipment
- 1 stegepande
- 1 hvidløgspresser
Ingredienser
- 1 pk halloumi (grillost)
- 1 fed hvidløg
- olivenolie
- oregano
Sådan gør du
- Start med at skære halloumi i ca. 1 cm tykke skiver.
- Hæld olivenolie på en pande, og tænd for blusset på 6 ud af 9.
- Pres et fed hvidløg på panden, og fordel det lidt rundt i olien.
- Læg alle dine halloumi skiver på panden, og drys over med tørret oregano.
- Steg halloumi 2 min. på den første side, 3 min. på den anden side og igen 2 min. på den første side.
- Tag af stegepanden når de har en lysebrun sprød skorpe. De kan virke bløde til at starte med, men bliver ret hurtigt faste i det, og selvom de ikke er blevet steg brune.
Noter
Retter med halloumi
Dene stegte halloumi kan bruges i mange forskellige retter. Generelt fungerer halloumi godt til:
- Grillmad (vegetarisk alternativ)
- Halloumi-burger
- Salat
- Wraps
Vi bruger tit halloumi i vores mad, da vi foretrækker at spise vegetarisk, og halloumi er en kilde til den protein man normalt får i kød.