Guacamole er lækkert tilbehør til mange retter. Det kan fungere som dip til chips, dressing i tortilla og burger el. give ekstra smag til en bøf.
Du kan lave guacamole på mange måder og med mange ingredienser, denne guacamole er ikke en ægte mexicansk guacamole, men en opskrift hvor vi selv har puttet det i vi synes smager godt.
Denne opskrift på guacamole er god til dip til chips el. i tortilla wraps, men kan bruges til alt. Den er dejlig cremet!

Nem guacamole
Equipment
- 1 skål
- 1 urtekniv
- 1 gaffel
- 1 teske
- 1 hvidløgspresser
Ingredienser
- 2 stk avocado
- 3 tsk creme fraiche
- 1 fed hvidløg brug 2 hvis du kan de den kraftig/stærk
- ½ stk citron (saftens)
- ½ tsk mayonaise
Sådan gør du
- Find alle ingredienser og udstyr frem. Del avocadoerne på langs og fjern kernen.
- Tag en urtekniv og skær små tern ned i de halve avocadoer, mens skrællen fortsat er på. Tag avocadoen ud af skrællen med kniven el. en spiseske og put ned i skålen.
- Nu har du en avocado i mange små stykker. Mos dem lidt med en gaffel, så der bevares en lidt grov konsistens. Du kan også vælge at blende, hvis du kan lide en meget smooth guacamole.
- Pres hvidløg ned i skålen og tilsæt de resterende ingredienser.
- Rør godt sammen, til du har en ensartet masse. Server i en skål med en frisk citronskive på toppen.
Guacamole til hvad?
Hvad kan du egentlig bruge guacamole til? Svaret er at der ikke er nogle begrænsninger og synes du at det kunne være lækkert at bruge til en ret, så brug det.
Men der er selvfølgelig nogle klassiske ting det går rigtig godt til, og det er blandet andet:
- Tacos
- Tortilla wraps
- Dip til chips
- Burger (mexicansk inspireret)
- Nachos
- Røget laks
- Sandwich
Det er nogle af de steder man ofte ser guacamole brugt.
Retter med guacamole
Du kan også lade dig inspirere af nogle af de retter som vi bruger guacamole i, herhjemme.
Herunder er et udpluk af nogle af vores opskrifter med guacamole: