Det er vigtigt at få masser af frugt og grønt hver dag og nemme salater der smager godt, er den letteste måde at få nok frugt og grønt på.
Frugter og grøntsager indeholder en masse vitaminer og mineraler, som man ikke får andre steder fra, og denne salat indeholder et godt mix af både frugt og grønt.
Spidskålssalat uden dressing
Mange foretrækker salat med dressing, men en salat bliver mere usund hvis du altid putter dressing på. Særligt hvis du i forvejen spiser salaten til en fed ret el. en ret med sauce.
Desuden er det nemt at give en lækker smag til en salat, hvis man tilsætter noget frugt og frugtsaft i stedet for dressing. Det gør både salaten sundere og nemmere at lave.
Denne spidskålssalat er helt uden dressing, men til gengæld er der frugt og citronsaft i den. Det smager dejligt sammen, både friskt, sødt og sprødt, og går godt til f.eks. en fiskeret som laks med ris og sovs.
Spidskålssalat med pære og æble
Equipment
- 1 Skærebræt
- 1 grøntsagskniv
Ingredienser
- ½ stk spidskål
- stk pære
- stk æble
- 1 stk citron
Sådan gør du
- Snit spidskål og skyl i koldt vand. Lad det dryppe af og put of i en skål.
- Riv æble groft, sørg for at evt. saft også kommer med, det giver nemlig masser af smag. Put det i skålen sammen med spidskål.
- Skær pære i tynde strimler. Put det i skålen sammen med spidskål og æble.
- Pres saft fra citronen udover salaten, og bland den godt sammen med hænderne.
- Klar til servering.
Noter
Sensommer- og efterårssalat
Hvis du går op i at bruge råvarer i sæson, hvilket vi alle burde gøre, så er denne salat en sensommersalat el. efterårssalat.
De tre råvarer i denne salat, er nemlig alle i sæson i sensommeren og/eller efteråret, hvorfor du måske kan finde råvarerne i din egen el. din nabos have.
Hvis du ikke kan finde dem fra egen avl eller hos nogen du kender, så kan du i hvert fald få de lækreste danske æbler og pærer i supermarkedet på dette tidspunkt, ligesom spidskål har en rigtig god størrelse og frisk smag uden at være bitter.