Chiagrød med mandelmælk(-drik)

Chiagrød er fantastisk nemt at lave og det mætter en hel del. Kan du godt lide grød til morgenmad, er chiagrød atlså en god variation til f.eks. havregrød.

Chiagrød i sig selv kan godt være lidt kedeligt, derfor skal du vælge en god topping el. mixer til chiagrøden før den bliver rigtig lækker.

Eksempler på topping og mixers til chiagrød

Typisk laves chiagrød på mandeldrik el. kokosmælk som giver noget smag i sig selv, men jeg kan godt lide at blande chiagrøden med vaniljeskyr og/eller toppe med en bærkompot, frugt og nødder.

Se dette som en basisopskrift på chiagrød og tilføj den topping og mixer du har lyst til. Da jeg lavede denne opskrift anrettede jeg chiagrøden med en skovbærkompot lavet af frosne bær og mandler – super simpelt, super lækkert.

Chiagrød med bærkompot og mandel topping

Chiagrød med mandeldrik

Denne opskrift er en basisopskrift på chiagrød lavet med mandeldrik. Til opskriften har jeg tilføjet en lille tillægsopskrift på børkompot, der kun tager få minutter at lave.
Forb. tid 12 timer
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 12 timer 5 minutter
Antal 2 personer

Equipment

  • 1 skål/beholder

Ingredienser
  

  • 4 dl mandeldrik
  • 5 spsk chiafrø
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Du skal starte med at lave denne chiagrød dagen før, gerne om aftenen.
  • Hæld 4 dl mandeldrik i en skål, et bæger el.lign.
  • Tilsæt 5 spsk chiafrø og rør godt rundt. Sæt den på køl.
  • Efter ca. 30 min. skal du rører rundt i den igen, for at sikre at chisfrøene ikke klistre/klumper sammen på bunden. Dette skal du gøre igen inden du går i seng el. efter et par timer. Lad den stå på køl natten over, overdækket med en tallerken, husholdningsfilm el. bivoks wrap.
  • Tag den ud af køleskabet om morgenen, rør godt rundt i den. Server i en skål med friske bær, frugt el. bærkompot og mandler (som på billedet herover).

Noter

Der er mange måder at lave en lækker chiagrød på. Du kan pynte den med frugt, bær, kompot, nødder eller blande den med yoghurt el. skyr.

Fordele med chiafrø

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering