Brombærsirup til drinks og saftevand

Du kan bruge brombær til mange ting, men en af de nemmere ting at lave af brombær, det er brombærsirup: brombær, vand og sukker.

Det smager fantastisk og kan bruges til drinks og saft på du varme sensommerdage.

Hjemmelavet brombærsirup med smag

Det skønne ved en hjemmelavet brombærsirup er at du kan eksperimentere med smagen, og få de smagsnuancer i, der passer lige præcis til det du skal bruge din brombærsirup til.

Der er mange smagsnuancer der kan være interessante at tilføje til en brombærsirup:

  • Citron
  • Vanilje
  • Rosmarin
  • Basilikum
  • Mynte
  • Lime
  • Appelsin
  • Timian

Ofte vil det give god mening at tilføje nogle at disse smage til brombærsiruppen, hvis du skal bruge det til en drink med gin, hvor ginen har noter af det samme. Et godt eksempel på dette er en Gin Mare, der er meget inspireret af krydderier fra middelhavet, som rosmarin, mynte og basilikum, altså kan man med fordel tilføje disse krydderier til din brombærsirup. Gør man det er det ikke sikkert at børnene vil synes det er en god saft.

Du kan tilføje de krydderier du vil og stadig bruge den grundopskrift fu får på brombærsirup herunder.

brombærsirup opskrift

Brombærsirup

Simpel opskrift på brombærsirup der er perfekt til saft eller drinks som Bramble.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Drinks, Tilbehør
Antal 1 flaske

Equipment

  • 1 glasflaske med låg
  • 1 gammelt (rent) viskestykke
  • 1 si
  • 1 Gryde
  • 1 skål

Ingredienser
  

  • 500 g brombær
  • 250 g sukker
  • 5 dl vand
  • evt. smagsgivere (citron, rosmarin, basilikum, vanilje)

Sådan gør du
 

  • Start med at skyl brombærerne, hvis du selv har plukket dem. Derefter bland alle ingredienser i en gryde, med evt. smagsgivere.
  • Skold flaske og skål.
  • Kog op og lad simre i 15 minutter, mens du løbende moser brombærerne med en grydeske. Hvis du gerne vi have en tykkere sirup kan du enten koge den mere ind el. tilsætte mere sukker pr. 100 gram brombær.
  • Placer en finmasket si over en skål, og læg viskestykket ned i sien.
  • Hæld nu stille og roligt brombærmassen fra gryden over i viskestykket. Gør det lidt ad gangen og lad væsken sive igennem.
  • Når du har tømt gryden og siruppen er løbet igennem, kan du med fordel lukke viskestykket sammen over brombærerne, og begynde at mose den sidste saft ud af dem ned i skålen.
  • Herfra kan du hælde brombærsiruppen over på flasken og stille på køl.

Noter

Denne opskrift er nem at arbejde med, da du kan supplere op eller ned efter hvor mange brombær du har. Jeg har skrevet mængderne til ca. 1 flaske, men grundopskriften er 100 gram brombær, 50 gram sukker og 1 dl vand.

Et godt tip

Det kan være lækkert at tilføje smag til, særligt hvis du skal bruge brombærsiruppen til drinks, da du så kan få flere lækre smagsnuancer ind i drinken. Citron og vanilje er gode velkendte smagsgivere både til drinks og saft, mens rosmarin og basilikum er lidt vildere valg der passer godt til drinks med gin, eksempelvis denne Bramble.
Keyword brombær, saft, sirup

Drinks med brombærsirup

Der findes flere forskellige drinks med brombærsirup, men en af de mest kendte at en såkaldt Bramble Cocktail. Den smager fantastisk og du nyder den endnu mere hvis du bruger din egen hjemmelavede brombærsirup.

Her er en liste over drinks med brombærsirup:

  • Bramble Cocktail
  • Brombær Gin og Tonic
  • Alkoholfri bramble
  • Vodka brombær

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering