Bløde karameliserede rødløg

Denne opskrift er lavet med økologisk rødløg, og det er fordi vi stort set altid bruger rødløg hjemme hos os. Du kan sagtens følge den samme opskrift men bruge almindelige (hvide) løg, det bliver ligeså lækkert.

Bløde løg er rigtig lækkert en en burger og der jeg bruger det oftest, men de kan også bruges til en frokost, f.eks. på en opgraderet leverpostejsmad el. æggemad og til en kartoffelmos er det også rigtig godt.

Du kan selvfølgelig også gå den mere klassiske vej og bruge bløde løg til en hakkebøf, bøfsandwich eller hotdog.

Bløde løg med balsamico

Bløde løg

Nemme bløde løg, lavet på rødløg med få ingredienser på en stegepande. Herunder balsamico, som i øvrigt ikke er nødvendigt.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Tilbehør
Antal 2 person

Ingredienser
  

  • 2 stk rødløg
  • 1 spsk olivenolie eller smør
  • 1 tsk sirup eller sukker/honning
  • 1 tsk balsamico
  • salt

Sådan gør du
 

  • Start med at pille løget fri af den yderste skal og find de øvrige ingredienser frem.
  • Del løget i to og skal halve skiver af det.
  • Sæt en stegepande på komfuret ved svag-middel varme, og hæld 2 spsk olivenolie, 1 tsk sirup og 1 tsk balsamico på stegepanden.
  • Tilsæt løg og krydder med salt. Bland det godt sammen.
  • Lad det hele stege i ca. 15 min. hvor du vender løgene et par gange undervejs.
Keyword løg, rødløg

Bløde løg med eller uden balsamico?

I denne opskrift har jeg valgt at bruge balsamico til mine bløde løg. Jeg synes det giver en lækker smag, selvom man ikke bruger ret meget. Du kan også sagtens lade vær med at putte balsamico i din bløde løg – det er en smagssag.

Bløde løg uden balsamico har lidt mindre smag, men det gør faktisk ikke så meget hvis du skal bruge det til en burger el. hotdog, hvor der er så mange andre smagsgivere. Det giver mere at bruge balsamico eddike når de bløde løg skal bruges til en bøf el. kartoffelmos.

Bløde løg med sukker

Der er også sukker i denne opskrift, det er igen ren frås, fordi det giver lidt ekstra til smagen.

Sandheden er at jeg rigtig mange gange har lavet bløde løg helt uden noget, bare stegt i en pande med olivenolie og lidt salt, og det smager også vidunderligt.

Bruger du sukker, så skal det ikke være sirup, du kan bruge mange forskellige sukkertyper:

  • Hvidt sukker
  • Rørsukker
  • Honning
  • Lys sirup
  • Ahornssirup

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering