Råskost eller råkostsalat er en nem salat, der i sin simpleste form består af revet gulerødder, der af en eller anden grund bliver mere spiseligt end ren gulerod.
Denne råkostsalat har fået et tvist, bare så den bliver lidt mere spændende og lidt mere fyldig. Æble giver mere smag til salaten og spidskål mere fylde.
Råkostsalat med æble og spidskål
En revet og snittet salat med god frisk smag og sødme fra det revet æble.
Equipment
- 1 Skærebræt
- 1 grøntsagskniv
Ingredienser
- 4 stk gulerødder
- ½ stk spidskål
- æble
Sådan gør du
- Snit spidskål fint og skyl i et dørslag. Lad dem dryppe af, inden du putter det op i en skål.
- Skyl gulerødder grundigt og riv dem groft på et rivejern. Du behøver ikke at skrælle dem hvis det er økologiske gulerødder med en pæn skræl. Put de revet gulerødder i en skålen med spidskål.
- Skyl og riv æblerne på den grove side af rivejernet. Kom op i skålen sammen med gulerødder.
- Bland salaten godt sammen med hænderne, og servér.
Noter
Du kan tilføje citronsaft, så den får lidt mere syre og rosiner for lidt ekstra bid og sødme. Så minder det også mere om en rigtig råkost salat.
Råkost uden rosiner
Råkost er normalt med rosiner og citronsaft, men denne salat har jeg valgt at udelukke det.
Som jeg nævner i opskriften, kan du sagtens tilføje rosiner og citronsaft til opskriften, men den smager også godt uden. Du kan også se en opskrift på klassisk råkost med rosiner og citron.