Råkostsalat med spidskål og æble

Råskost eller råkostsalat er en nem salat, der i sin simpleste form består af revet gulerødder, der af en eller anden grund bliver mere spiseligt end ren gulerod.

Denne råkostsalat har fået et tvist, bare så den bliver lidt mere spændende og lidt mere fyldig. Æble giver mere smag til salaten og spidskål mere fylde.

Råkost med spidskål og æble uden rosiner

Råkostsalat med æble og spidskål

En revet og snittet salat med god frisk smag og sødme fra det revet æble.
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 4 personer

Equipment

  • 1 Skærebræt
  • 1 grøntsagskniv

Ingredienser
  

  • 4 stk gulerødder
  • ½ stk spidskål
  • æble

Sådan gør du
 

  • Snit spidskål fint og skyl i et dørslag. Lad dem dryppe af, inden du putter det op i en skål.
  • Skyl gulerødder grundigt og riv dem groft på et rivejern. Du behøver ikke at skrælle dem hvis det er økologiske gulerødder med en pæn skræl. Put de revet gulerødder i en skålen med spidskål.
  • Skyl og riv æblerne på den grove side af rivejernet. Kom op i skålen sammen med gulerødder.
    Revet gulerod og æble og snittet spidskål
  • Bland salaten godt sammen med hænderne, og servér.

Noter

Du kan tilføje citronsaft, så den får lidt mere syre og rosiner for lidt ekstra bid og sødme. Så minder det også mere om en rigtig råkost salat.
Keyword gulerodssalat, råkost, spidskålssalat

Råkost uden rosiner

Råkost er normalt med rosiner og citronsaft, men denne salat har jeg valgt at udelukke det.

Som jeg nævner i opskriften, kan du sagtens tilføje rosiner og citronsaft til opskriften, men den smager også godt uden. Du kan også se en opskrift på klassisk råkost med rosiner og citron.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering