Hokkaido-græskarsuppe

Græskarsuppe eller Hokkaido-græskarsuppe er rigtig lækker at lave lige når vi er i overgangen mellem efterår og vinter. Her kan man nemlig få gode hokkaidogræskar i supermarkedet og det er fristende at sidde indenfor og få varmen over en god cremet suppe.

Det er også dejlig nemt at lave græskarsuppe med et Hokkaidogræskar. Denne opskrift er meget simpel, men indeholder også et par andre grøntsager end Hokkaidogræskaret selv, for at få endnu bedre smag. Særligt synes jeg at den halve squash gør rigtig meget godt for suppen.

Græskarsupppe med solsikkekerner

Græskarsuppe

Græskarsuppe er en efterårssuppe og denne suppe indeholder flere af sensommeren og efterårets grøntsager.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad, Forret, Hovedret, Suppe
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk hokkaidogræskar
  • 4 stk kartofler
  • 1 stk gulerod
  • ½ stk squash
  • 1 stk rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • 2 dl madlavningsfløde
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at finde alle ingredienser frem og sæt en elkedel med vand i kog til boullionterninger.
  • Skyl alle grøntsager grundigt og skær/skræl dem der hvor de ser kedelige ud. Opløs grøntsagsboullion med det kogende vand.
  • Skær grøntsagerne i grove tern og læg dem til side.
  • Snit løg og hvidløg fint. Tænd et blus under en stor gryde og svits løg i en sjat olie. Tilsæt spidskommen og paprika og svits med i 1 minut.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne og steg videre i 2 minutter inden du tilsætter grøntsagsboullion. Alle grøntsager skal være dækket af væsken men ikke mere, du kan altid justere konsistensen senere, hvis den bliver for tyk. Kog i 20 min.
  • Når suppen har kogt skal du slukke for blusset og blende suppen med en stavblender. Du kan også hælde den på en blender og blende den i den.
  • Når suppen er helt blendet og har en bløs, ensartet konsistens, skal du tænde for blusset igen. Tilsætte madlavningsfløde og koge suppen op. Slut af med at smage suppen til med salt og peber.

Noter

Server suppen toppet med græskarkerner, solikkekerner eller f.eks rodfrugtchips.
Keyword græskar, hokkaido, suppe

Tilbehør til græskarsuppe

Suppen kan fungere som forret, men den kan også bruges som hovedret i hverdagen. Det er en god idé at servere noget til suppen hvis man serverer den som hovedret.

Herunder er nogle eksempler på hvad du kan servere som tilbehør til suppen:

  • Ristet rugbrød
  • Flute med smør
  • Hvidløgsflute
  • En lille efterårssalat

Topping til Hokkaidosuppe

Supper bliver lidt mere spiseligt – lidt mere lækker – når det serveres med noget topping.

  • Ristede kikærter
  • Græskarkerner
  • Solsikkekerner

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering