Mangler du et vegetarisk alternativ til bøffer eller frikadeller, så er dette et af mange bud på netop dette alternativ. De er super nemme at lave og der er ingen avancerede ingredienser i farsen.
Du kan spise dem sammen med en bernaisesauce, en lækker og friskt krydret creme fraiche dressing, eller bare med ketchup til.
Som tilbehør til grøntsagsfrikadellerne kan du lave en god salat og ovnbagte kartofler. Vi lavede eksempelvis denne dejlige tomatsalat med oliven og feta.
Grøntsagsbøffer
Equipment
- 1 stegepande
- 1 skål
Ingredienser
- 1 stk rødløg
- 1 stk gulerod
- ½ stk squash (courgette)
- ½ stk blomkål
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 stk æg
- 125 g revet mozzarella 1 pose
- salt og peber
- smør og olie til stegning
Sådan gør du
- Skyl alle grøntsager.
- Riv gulerod (skræl ikke), squash og blomkål. Hak rødløg og bredbladet persille fint. Bland alle grøntsager, æg, revet mozzarella, salt og peber i en skål (godt med salt og peber!).
- Varm en pande med en god klat smør og en god sjat olie. Prøvesteg en lille bøf og smag den, så du ved om der mangler salt, peber eller noget tredje.
- Lav flade bøffer på størrelse med en alm. frikadelle og steg dem i ca. 3-4 min. på hver side. Bliv ved indtil du har brugt hele dejen.
Grøntsagsbøf bernaise
Bøf bernaise er en klassisk ret vi alle kender, men hvis man ikke spiser kød må man finde på alternativer. Denne grøntsagsbøf-opskrift er et godt alternativ, vi spiste dem selv sammen med chilibernaise.
Selv du ikke har samme tekstur eller smag som der er i en bøf, så smager det rigtig godt sammen med bernaisesauce. Vi spiste også hjemmelavet ovnbagte kartofler (pommes frites) til, hvilket også er vegetarisk og smager fantastisk sammen med bernaise.