Da jeg lavede dene tærte første gang, var det egentlig bare en hurtig beslutning baseret på de ting vi havde køleskabet, og det skulle være nemt at lave. Men jeg må sige jeg var overrasket over hvor godt den smagte – så det bliver du forhåbentlig også!
Det skal siges den er nem at lave og kræve ikke meget forberedelse, men det tager lidt tid at tilberede den, så regn med at du skal bruge omrking 1 time fra du starter til den er færdigbagt.
Laksetærte med spinat
Equipment
- 1 tærtefad
- 1 stegepande
- 1 skål
- 1 hvidløgspresser
Ingredienser
- 225 g laks (fersk)
- 1 stk fuldkornstærtedej
- 5 stk æg
- 125 g hytteost
- 1 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- 150 g spinat frisk, men frossen kan bruges
- 2 spsk soltørrede tomater
- 2 spsk feta
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk dild (tørret)
- olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° alm. ovn.
- Smør tærtefadet med smør el. andet fedtstof. Rul tærtedejen ud i fadet. Prik forsigtigt nogle huller i bunden af dejen med en gaffel, for at undgå luftbobler når vi forvarmer den. Put fadet med dejen i, ind i ovnen og bag i 10 min. mens du forbereder resten.
- Hak rødløg og pres hvidløg. Hæld olie på en stegepande og tænd for blusset. Put rødløg, hvidløg og spinat på panden, efterfulgt af dild og muskat. Krydder også med salt og peber. Lad det stege i et par minutter.
- I mellemtiden hak soltørrede tomater (medmindre de er købt hakket), slå æg ud i en skål og bland det godt med de soltørrede tomater, feta samt hytteost. Tilsæt salt og peber efter smag.
- Når løg og spinat blandingen er færdigstegt, skal du tilsætte den til skålen med æg og blande det godt.
- Klargør laksen. Fjern skindet, hvilket typisk nemt kan gøres ved at hive skindet fra laksen i den tykke ende af laksefileten, ellers brug en skarp kniv. Skær laksen i mundrette bidder.
- Tag nu tærtefadet med den forbagte dej ud af ovnen, og hæld fyldet fra skålen og over i tærtefadet. Put tilbage ind i ovnen og bag i yderligere ca. 40 min.
Noter
Brug fersk laks
Du skal bruge fersk laks til denne tærte, det er i hvert fald det jeg bruger i opskriften. Du kan købe laksefileter i supermarkedet, men har du en lokal fiskehandler i nabolaget er det selvfølgelig at foretrække.
Vælger du at bruge røget laks el. varmerøget laks, så skal du have med i dine overvejelser at det smager af noget mere. Derfor skal du nok bruge mindre og salte tærten mindre generelt.
Laks og spinat – en klassisk symbiose
Laks og spinat er en klassisk symbiose og smager altid godt sammen. Her er det så også krydret med lidt andre ting for at give en endnu bedre smag.
Der er nogle ingredienser/smagsgivere der er vigtigere end andre i denne tærte. De vigtigste er:
- løg/hvidløg
- muskat
- dild
- soltørrede tomater
Selvom der ikke bruges rigtig meget af hver af disse ingredienser, så er de kraftige smagsgivere.
Det er også vigtigt at du salter tærten nok, da fersk fisk kræver noget salt.