Enchiladas er en mexicansk ret, og ofte er mexicansk mad stærkt, men det er denne ret altså ikke. Til gengæld er den vegetarisk og baseret på bønner.
Det er ret nemt at lave echiladas, og de fleste kan finde ud af det. Følg denne opskrift på enchiladas og så kan du også finde ud af det.
Vegetar enchiladas
Lækre vegetar enchiladas med bønnefyld lavet i ovnen med masser af ost ovenpå. Der kan serveres en salat til, men selve fyldet indeholder også masser af grønt.
Equipment
- 1 grøntsagskniv
- 1 Skærebræt
- 1 stegepande
- 1 ovnfast fad
Ingredienser
- 1 pk/dåse bønner (kidney el. sorte)
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 stk peberfrugt
- 1 stk rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- ½ tsk røget paprika
- 6 stk tortillabrød
- 1 pose revet ost (mozzarella el. cheddar)
- olie til stegning (solsikke el. oliven)
- salt og peber
Sådan gør du
Forbered fyld
- Tænd for ovnen på 200℃ grader.
- Start med at skære peberfrugt og løg fint. Brug en hvidløgspresser til at presse fed hvidløg.
- Svits 1 stk. fintsnittet rødløg, 1 fed presset hvidløg, 1 tsk spidskommen og ½ tsk røget paprika på panden i lidt olie.
- Efter 1 min. tilsæt bønner og peberfrugt og steg yderligere 1 min.
- Tilsidst tilsættes 1 dåse hakkede tomater og massen blandes godt og varmes op i ca. 5 min.
Klargør enchiladas
- Der er fyld til 6 tortilla brød, men du kan nøjes med 4 brød.
- Tag dine tortillabrød og læg dem klar i det ovnfaste fad.
- Lav et brød ad gangen, ved at placerer en stribe af fyldet ned langs midten af et tortillabrød. Fold hver side sammen over fyldet og placér din enchilada i siden af det ovnfaste fad. Fartsæt til alle brød er rullet med fyld.
- Drys revet ost udover brødet og placér midt i ovnen i ca. 12 min. til osten er smeltet og gylden.
Noter
Det kan være lækkert at servere dem med lidt frisk grønt ovenpå eller som tilbehør. Her kan du f.eks. bruge hakket bredbladet persille el. fintsnittet spidskål.
Sorte bønner eller kidney bønner?
Jeg vil anbefale at bruge enten sorte bønner eller kidney bønner til disse enchiladas, men hvad er forskellen egentlig på de to slags bønner?
Der er lidt forskel på smagen og konsistensen og så er sorte bønner lidt mindre end kidney bønner. Helt generelt foretrækker jeg sorte bønner, men kan også godt lide kidney bønner.
Sorte bønner | Kidney bønner |
---|---|
Sorte | Røde (bordeaux) |
Mindre | Større |
Mindre melet konsistens | Højere indhold af kulhydrater |
Flere kostfibre |