Ovnbagt tomatsuppe

Her får du opskriften på en lækker tomatsuppe, der er super nem at lave. Der findes flere forskellige måder at lave tomatsuppe på, men dette er en ovnbagt tomatsuppe.

Det at bage grøntsagerne som suppen skal bestå af, giver en masse ekstra smag og sødme til suppen, der bare gør at den bliver lidt mere smagfuld. Herudover så er bagt tomatsuppe den nemmeste måde at lave tomatsuppe på.

Tomatsuppe ovnbagt

Bagt tomatsuppe

Verdens nemmeste måde at lave tomatsuppe på, er at lave en bagt tomatsuppe. Skær grøntsagerne ud, placér på en bradepande og varm i ovnen, blend de møre grøntsager. Hver OBS! på at denne opskrift giver suppe til ca. 2 personer (inkl. rester), men du kan nemt skalerer opskriften op til flere personer.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad, Forret, Hovedret, Suppe
Antal 2 personer

Equipment

  • 1 bradepande med bagepapir
  • 1 stor gryde
  • 1 blender/stavblender
  • 1 grøntsagskniv
  • 1 Skærebræt

Ingredienser
  

Tomatsuppe

  • 3 stk store tomater
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk peberfrugt (farve er lige meget)
  • 1 stk gulerod
  • 2 stk rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dl grøntsagsboullion
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 stk basilikumplante (bladende herfra)
  • olivenolie
  • salt og peber
  • creme fraiche (til topping)

Hvidløgsbrød

  • ½ stk franskbrød

Sådan gør du
 

Klargør grøntsagerne og bag i ovnen

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skyl alle tomater, peberfrugt og gulerod, og pil og rødløg og hvidløg.
  • Skær de 3 store tomater og rødløg i mindre både, del peberfrugten i to og rens for kerner, skær gulerod i mindre stave.
  • Placér alle grøntsagerne (tomater, cherrytomer, rødløg, hvidløg, peberfrugt, gulerod) på en bradepande og hæld olivenolie, samt salt og peber over.
  • Bag midt i ovnen i 30 minutter. Sæt grill på de sidste ca. 5 min.

Blend grøntsagerne til tomatsuppe

  • Kog noget vand i en elkedel til grøntsagsboullion. Opløs en grøntsagsboullionterning i 2 dl kogende vand.
  • Pluk bladende af basilikumplanten.
  • Tag grøntsagerne ud af ovnen og hæld dem fra bagepapiret og ned i en gryde. De skal meget gerne være helt møre alle sammen.
  • Tilsæt grøntsagsboullion og basilikumblade til gryden og blend med en stavblender (har du en rigtig blender skal du i stedet putte det hele herned i) til du har en blød ensartet masse.
  • Tænd for blusset under gryden og tilsæt de 2 dl madlavningsfløde. Varm tomatsuppen godt op inden servering.
  • Du kan tilpasse konsistensen med lidt mere fløde el. med ekstra kogende vand, hvis du synes den er for tyk.
  • Servér i dybe tallerkerner med en spsk creme fraiche og et basilikumblad som pynt.
Keyword cherrytomater, suppe, tomat, tomatsuppe

Flere forskellige tomater

Til denne opskrifter bruges der både store tomater og cherrytomater, men du kan bruge mange forskellige tomater hvis du har lyst. Det vigtigste er at du har både store og små tomater, da de store tomater giver noget fylde og de små tomater giver en masse smag.

Du kan også bruge tomater i andre farver: gul, orange, grøn, det ser helt vildt flot ud når man bager mange farver sammen, men du kan også bruge tomater i flere forskellige størrelser.

Du skal alt i alt, regne med at bruge ca. 700 gram tomater.

Tomatsuppe med peberfrugt og gulerod

For at tomatsuppen bliver interessant og får en god nuanceret smag, så skal du tilsætte nogle andre grøntsager. I dette tilfælde er valget faldet på peberfrugt og gulerod, samt basilikum der tilsættes når suppen blendes.

Peberfrugt og gulerod er begge dele med til at give en dejlig sødme til tomatsuppen, og samtidig bliver tomatsuppen ikke alt for koncentreret om tomater, men får en mere nuanceret smag – hvilket gavner det meste mad.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering